★eigen voorraden: op werkdagen voor 17.00 uur besteld, morgen in huis ★ 14 dagen bedenktijd en ruilen geen probleem
____________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Koudgeperste Oliën


De huid verlangt naar evenwicht

Of je huid nu vet, ontstoken, gevoelig of droog is, het enige waarnaar zij verlangt is evenwicht. Koudgeperste oliën hebben een stabiliserende invloed op je huid, waardoor je eigen huid zelf kan terugkeren naar een gezonde staat van natuurlijke kalmte.

Oliën voor een vette huid?
Als jij je al hebt neergelegd bij het feit dat je een vette huid hebt, of probeert om er vanaf te komen, zou je je wellicht kunnen afvragen: “Maar ik heb een vette huid, hoe kunnen koudgeperste oliën daar nu bij helpen?
Olie is nu niet meteen het eerste hulpmiddel dat bij je opkomt wanneer je denkt aan oplossingen binnen de natuurlijke huidverzorging. Zeker niet als je huid al vettig is! “Maar oliën, zelfs plantaardig en koudgeperst, zullen het probleem toch verergeren, mijn huid zal dan toch nog meer glimmen en vlekken dan ooit tevoren?”

Het lijkt misschien een tegenstelling, maar…. bepaalde oliën of crèmes waar olie in zit, kunnen de huidtextuur en huidskleur van een vette huid juist drastisch verbeteren! Een vette huid ontstaat, wanneer de huid vochtarm en voedingsarm is. De huid reageert namelijk op een tekort aan vocht en voeding door juist meer talg te produceren. Koudgeperste oliën, die van nature antiseptisch zijn, zitten boordevol vitamines en mineralen en geven de vette huid de voeding waarnaar zij verlangt. Koudgeperste oliën van Raw Gaia zitten tjokvol vitamines, anti-oxidanten en omega vetzuren. Ook fantastisch voor een gevoelige huid
Koudgeperste oliën werken ook bijzonder goed voor een gevoelige huid. De symptomen van een gevoelige huid, zoals roodheid, jeuk, of ontsteking, kunnen het kiezen van de juiste soort huidverzorging tot een behoorlijke opgave maken. Koudgeperste oliën, die op zachte wijze de huid kalmeren en genezen, reinigen en beschermen je huid, waardoor je huid zichzelf kan genezen.

Hydrateer een droge huid met olie
Uiteraard wordt ook de gezondheid van een droge huid drastisch verbeterd door het regelmatig gebruik een koudgeperste olie. Een aantal oliën wordt geroemd om zijn vochtinbrengende eigenschappen, waardoor de souplesse en elasticiteit van de droge huid onmiddellijk wordt verbeterd.

Het evenwicht wordt hersteld, ongeacht je huid type!


Welke olie voor welk huidtype

Koudgeperste oliën werken dus zeer effectief bij de behandeling van een heel scala aan huidproblemen en huidcondities. Welke koudgeperste oliën passen bij jouw huid? Raw Gaia heeft een handige tabel samengesteld.

Jojoba

Druivenpit

Hennep

Tarwekiem

Rozenbottel

Jojoba

Druivenpit

Teunisbloem

Borage

Argan

Abrikozenpit

Hennep

Tarwekiem

Rozenbottel

Jojoba

Druivenpit

Borage

Abrikozenpit

Hennep

Rozenbottel

Jojoba

Druivenpit

Borage

Abrikozenpit

Hennep

Jojoba

Druivenpit

Teunisbloem

Argan

Hennep


Waarom is koudgeperste olie beter dan verhitte olie?

Koudgeperste olie wordt nooit verwarmd boven de 40 °C. Wanneer oliën en vetten deze temperatuur namelijk wel overstijgen dan beginnen ze te breken en worden de meeste goede elementen zoals vitaminen, mineralen en antioxidanten vernietigd. Het lijkt op fruit koken: zelfs als het fruit is afgekoeld, zal het nooit meer zijn oorspronkelijk rauwheid, smaak en textuur hebben. Het proces van koud persen zorgt ervoor dat alle ‘goede elementen’ in de oliën zijn beschermd tegen vernietiging en dat al dit moois in de meest pure vorm als mogelijk is overgebracht naar je huidverzorgingsproduct.

Het “koud persen” zorgt ervoor dat de oliën al hun natuurlijke helende eigenschappen en prachtige levenskracht behouden, helemaal klaar om te worden opgezogen door je huid. De juiste combinatie van koudgeperste oliën kan elk huidtype versterken, hydrateren en voeden en geven je huid een oplaadbeurt met alle benodigde voedingsstoffen: het draait allemaal om evenwicht !

Neem contact met ons op als je advies nodig hebt bij je oliekeuze.


Raw Gaia’s “Olie en Water Combinatiepakketten” naar huidtype en met een leuk prijsvoordeel !
Olie & Water Combinaties voor de Normale Huid
Olie & Water Combinaties voor de Droge Huid
Olie & Water Combinaties voor de Vette Huid
Olie & Water Combinaties voor de Gemengde Huid
Olie & Water Combinaties voor de Probleemhuid
Koudgeperste 100% organische Argan Olie Argan Olie Raw Gaia
Deze Argan Olie is een pure en snel absorberende huidolie rijk aan vitamine E en essentiële vetzuren. De dikke textuur van de olie maakt het gebruik heel eenvoudig en is daarom zeer geschikt voor een vette huid en ter behandeling van droog haar.


Koudgeperste organische Rozenbottel Olie Rozenbottel Olie Raw Gaia
Raw Gaia’s Rozenbottel Olie hydrateert de huid en verhoogt de veerkracht. Het keert daadwerkelijk de schade om die is veroorzaakt door blootstelling aan de zon, omgevingsvervuiling, levensstijl, letsel en de tijd. Dagelijks gebruikt, zal de olie littekens en striae verbeteren. Alle rozenextracten werken op een unieke wijze herstellend voor een verouderende huid. Perfect geschikt voor alle huidtypen, maar in het bijzonder voor de wat verouderende huid.


Koudgeperste organische Jojoba Olie Jojoba Olie Olie Raw Gaia
Raw Gaia’s Jojoba Olie is een zachte olie voor de gevoelige huid. Deze olie is ongelooflijk licht en wordt snel geabsorbeerd om zo de huid zacht en soepel te houden.Een overproductie van olie, of “talg” door de huid,  wordt vaak veroorzaakt door het verwijderen van het gezonde beschermende olielaagje dat van nature op je de huid ligt. Agressieve reinigingsmiddelen en chemische huidbehandelingen zijn meestal de boosdoener.
De structuur van deze Jojoba Olie lijkt heel erg op de natuurlijke olie van dit huidlaagje. Wanneer je het gebruikt op een huid die net is gestript en olieachtig is, ondersteunt  Jojoba de huid bij de wederopbouw van deze beschermende olielaag en zorgt voor balans. De huid stopt al snel met de overproductie van talg. Overtollige talg kan namelijk  in tegenstelling tot Jojoba Olie, de poriën verstoppen. Geschikt voor alle huidtypes. Bijzonder geschikt voor een gevoelige en vette huid.


Koudgeperste organische Hennep Olie Hennep Olie Olie Raw Gaia
Deze Hennep Olie wordt zorgvuldig verwerkt uit de bloemen en zaden van de hennepplant en zit vol met Omega 3 en 6 vetzuren in de exacte verhouding  3 staat tot 1 en daarmee uitzonderlijk geschikt om je huid te genezen. De ultieme huidgenezer ! Het bevat ook kleine hoeveelheden gamma-linoleenzuur, dat de consistentie verbetert van de door je eigen huid geproduceerde natuurlijke oliën. Dit linoleenzuur ontstopt je poriën en maakt ze minder zichtbaar. De perfect gecombineerde essentiële vetzuren en een beetje gamma-linoleenzuur in Hennepzaad Olie handelen snel om ontstekingen en roodheid te verminderen, verlichten huidproblemen en kalmeren allergische reacties. Het voorkomt de tekenen van huidveroudering door de vochtbalans te herstellen. Geschikt voor alle huidtypes. Werkt bijzonder goed voor een onrustige huid. Geneest acne, psoriasis, eczeem,  en littekens. Verzacht je droge huid en verzacht ontstekingen.


Koudgeperste organische Teunisbloem Olie Teunisbloem Olie Olie Raw Gaia
Teunisbloem Olie bruist van de essentiële vetzuren (EFAs) en die zijn weer nodig om een gezonde huid te bevorderen. Ontstekingen en droogte zijn de belangrijkste oorzaken van een jeukende huid. Deze olie is de perfecte oplossing! De bijzondere EFA’s in deze olie, met name gamma linoleenzuur (GLA), kalmeren allergische reacties van je huid en verzorgen je natuurlijke vochtbalans, zodat je huid wordt beschermd tegen uitdroging. Studie en onderzoek hebben de effectiviteit van organische Teunisbloem Olie aangetoond in het verlichten van ondraaglijke jeukende symptomen, veroorzaakt door huidaandoeningen zoals eczeem en dermatitis. Perfect geschikt voor alle huidtypes. Werkt zeer goed bij een jeukende of gedehydrateerde huid en dermatitis.


Koudgeperste organische Abrikozenpit Olie Abrikozenpit Olie Raw Gaia
Abrikozenpit Olie heeft een speciale band met de huid. De abrikoos is lid van de rozenfamilie en net als alle rozenextracten, rijk aan vitaminen A, B en E. Deze olie biedt vitale voeding voor de huid en biedt  bescherming tegen milieu invloeden. De textuur is vergelijkbaar met Jojoba Olie schoon en licht, maar Abrikozenpit Olie is zelfs nog veiliger voor gebruik op je gevoelige huid. Perfect geschikt voor alle huidtypen maar in het bijzonder voor de gevoelige huid.


Koudgeperste organische Druivenpit Olie Druivenpit Olie Raw Gaia
Druivenpit Olie biedt bescherming en gezondheid voor onze huid en bestrijdt vrije radicalen. Deze vrije radicalen veroorzaken de tekenen van voortijdige veroudering. Licht samentrekkend en zeer zuiver; deze olie is de perfecte verzorging voor een acne -gevoelige huid. Profiteer nu van alle gezonde voordelen van druiven voor je huid. We weten al jaren nu dat druiven rijk zijn aan polifenolen en andere antioxidanten en daarmee zeer geschikt voor onze gezondheid. Ze beschermen ons tegen veroudering van de huid, giftige stoffen en stress. Bij regelmatig gebruik verbetert zij de huidskleur en textuur en laat deze olie een mooi satijnachtig laagje op je huid achter. Geschikt voor alle huidtypes en in het bijzonder voor een vette en acne -gevoelige huid.


Koudgeperste organische Borage Olie Borage Olie Raw Gaia
Borage Olie is het antwoord als je een extra droge huid hebt of in een droog klimaat woont. Deze olie is geschikt voor het zware werk en werk extra verzachtend. Zeer voedend en de rijkste oliebron als het gaat om Gamma-linoleenzuur. Borage Olie zal verbrande en schrale huid  kalmeren en de meest schilferachtige huid verzachten. Aangezien deze olie een beetje dik kan aanvoelen raden wij aan haar te mengen met een lichtere olie zoals Abrikozenpit Olie, of aan te brengen voor je gaat slapen.

Let op:
Borage Olie kan gemakkelijk beschadigd raken door licht, warmte en vochtigheid. Om deze oxidatie te voorkomen moet het worden opgeslagen op een koele donkere plaats en na opening gekoeld worden bewaard. Zeer geschikt voor alle huidtypes.


Koudgeperste organische Tarwekiem Olie Tarwekiem Olie Raw Gaia
Tarwekiem Olie biedt de huid een volledige voeding. Echt een krachtpakketje bomvol voeding voor je huid! Tjokvol huid verzachtende vitamine E en samen met vitamine A, B, C, D, mineralen en eiwitten, geeft al deze voeding kracht aan de huid om zo nieuwe cellen aan te maken. Deze olie repareert huidbeschadigingen en versterkt de bloedvaatjes in de opperhuid. Deze bloedvaatjes voeren voedingsstoffen aan en zijn verantwoordelijk voor de regeneratie van je weefsel. Tarwekiemolie is net wat te dik om zo te gebruiken en kan daarom het best worden verdund met een lichtere olie om de voedingswaarde van de lichtere olie te verhogen. In pure vorm wel te gebruiken als extra hydraterend gezichtsmasker voor intensieve voeding van de huid. Geschikt voor alle huidtypes. Vooral effectief tegen een beschadigde en ondervoede huid.