Betalen


Betalen met ICEPAY BV / Stichting Escrow ICEPAY

Als je een online betaling doet bij Louland, wordt deze betaling afgehandeld door Payment Service Provider ICEPAY. Er staat dan ICEPAY BV of Stichting Escrow ICEPAY op je bankafschrift. Dit betekent dat ICEPAY BV verantwoordelijk is voor de afhandeling van uw online betaling.

ICEPAY BV is een Payment Service Provider (PSP). Als PSP maakt ICEPAY het voor webwinkeliers mogelijk om diverse online betaalmethodes, zoals bijvoorbeeld iDEAL, creditcard en PayPal, aan te bieden in hun webshop. Zo kun je als consument je online aankopen bij deze webshops gemakkelijk en binnen een betrouwbare, veilige omgeving betalen.

Hieronder vind je een antwoord op veelgestelde vragen over je betaling en bestelling.

 

Waarom staat er ‘ICEPAY BV / Stichting Escrow ICEPAY’ op mijn bankafschrift?

ICEPAY zorgt ervoor dat je betaling terechtkomt bij Louland. ICEPAY is de eerste partij die je betaling verwerkt en daarom staat er ICEPAY BV of Stichting Escrow ICEPAY op je afschrift.
Escrow staat voor derdengelden. Derdengelden zijn geldsommen van klanten van ICEPAY. Deze geldsommen worden beheerd door Stichting Escrow ICEPAY op grond van de functie van ICEPAY als Payment Service Provider. Deze werkwijze komt voort uit strenge regelgeving en controle op de activiteiten van ICEPAY (en andere PSP’s) vanuit o.a. de Nederlandsche Bank.

 

Het werken met een Stichting derdengelden heeft 2 belangrijke redenen:
  • Derdengelden mogen niet worden gebruikt voor anderen doeleinden.
  • In het geval van een faillissement, vallen de derdengelden buiten dit faillissement.

 

Is mijn online betaling veilig?

Als je een transactie via ICEPAY verricht, kunt u er van uit gaan dat deze op verschillende manieren beveiligd is. ICEPAY dient zich als Payment Service Provider aan strenge regels te houden die betrekking hebben op o.a. de veiligheid van transactieverkeer. ICEPAY geniet momenteel een vrijstelling voor DNB toezicht. Nieuwe details over de huidige status worden gecommuniceerd op het moment dat deze beschikbaar zijn. ICEPAY is iDEAL gecertificeerd door Currence, de eigenaar van iDEAL. Daarmee voldoet ICEPAY aan de strenge iDEAL veiligheidseisen van Currence. Verder maakt ICEPAY gebruik van SSL certificaten. Dit betekent dat je jouw online transactie binnen een beveiligde webomgeving verricht. Je kunt zelf controleren of de webpagina waar je je bevindt, beveiligd is. Als in de adresbalk van je browser https:// met de link van de webshop of Payment Service Provider (ICEPAY) staat, dan weet je dat de pagina beveiligd is.

 

Hoe werkt online betalen via ICEPAY?

Je hebt een bestelling geplaatst bij Louland. De betaling wordt afgehandeld door ICEPAY BV. Dit betekent dat ICEPAY ervoor zorgt dat je online betaling wordt overgemaakt naar de rekening Louland. Je kunt dit vergelijken met de activiteiten die een bank verricht om te zorgen dat een betaling van de ene rekening naar de andere wordt overgemaakt.

 

Voor alle landen waarnaar Louland verzendt, kun je altijd betalen met onderstaande betaalmethoden:

Credit Card: Louland accepteert MasterCard, Visacard, American Express, Maestro en Discover. Kies voor de optie Paypal om met een van deze credit cards te betalen. Hiervoor is geen eigen Paypalrekening nodig

Bankoverschrijving: wanneer je geen gebruik wilt of kunt maken van betaling via internet, kun je het bedrag zelf overmaken via je eigen bank of een overschrijvingsformulier. Na ontvangst van het bedrag stuurt Louland je bestelling op. De verwerking door de banken kan enkele dagen in beslag nemen.

 

Voor meer betaalmogelijkheden kies het land waar je woont:

 

België

Mister Cash
Afrekenen met je eigen bankpas, de veiligheid en betrouwbaarheid zijn absoluut gegarandeerd.

 

Nederland

iDeal
Met iDeal kun je vertrouwd, veilig en gemakkelijk je online aankopen afrekenen. Maak je gebruik van internetbankieren, dan kun je direct met iDeal betalen.