Haarzeep tegen roos

Overzicht van fijne natuurlijke shampoo bars van Chagrin Valley voor als je last hebt van roos


Roos of niet?

Veel mensen die reguliere shampoos gebruiken, lijden aan een vorm van roos. Maar is dit wel echte roos? Het lijkt in ieder geval wel op roos: kleine, droge vlokjes en soms jeukt hun hoofdhuid. Maar het is toch wel belangrijk om te weten dat veel reguliere shampoos Sodium Laurel Sulfaten bevatten (SLS). Deze chemische stof veroorzaakt bij veel mensen ontsteking van de hoofdhuidcellen, die als gevolg hiervan loslaten.

Eigenlijk komt het er dus op neer, dat veel commerciële shampoos een droge hoofdhuid veroorzaken. Maar dit is geen roos! En dan te bedenken dat diezelfde shampoofabrikant je dan verwijst naar hun anti-roos shampoo, waarin weer dezelfde chemische toevoegingen zitten die de “roos” initieel hebben veroorzaakt. Handig hoor!

Als deze mensen overstappen op een natuurlijke shampoo zonder uitdrogende bestanddelen, verdwijnt de roos vaak als sneeuw voor de zon.

 

Wat is roos dan wel?

Ieder mens verliest hoofdhuidcellen. Dit is onderdeel van het natuurlijke gezonde proces van huidvernieuwing. Maar als je echt roos hebt, laten in een heel rap tempo enorm veel dode hoofdhuidcellen los. Je ziet dan grote klompjes witte schilfers die heel duidelijk te zien zijn. Roos is naar men nu aanneemt (want nog steeds is het niet helemaal zeker waardoor roos wordt veroorzaakt) eigenlijk een milde vorm van seborroisch eczeem. Dit eczeem wordt veroorzaakt irritatie van de huid als gevolg van een gist (schimmel) die op de huid leeft. De hoofdhuid is vaak rood en voelt geïrriteerd en jeukerig aan. Deze gist komt bij iedereen voor op de huid, en leeft van de vetten die op onze hoofdhuid aanwezig zijn. Mensen met een vettere huid hebben waarschijnlijk meer last van deze gisten op de huid dan mensen zonder vette huid. Er zijn meerdere veronderstellingen. Zo kan het vetlaagje bij mensen met roosproblemen anders zijn van samenstelling.Ook zou het kunnen dat sommige mensen allergisch zijn voor de natuurlijke gisten op onze huid. In ieder geval is gebleken dat bij spanningen het eczeem sterker opkomt. Ook van invloed is het weer: lage temperaturen in herfst en winter verergeren vaak de klachten.

 

Chagrin Valley shampoo bars voor mensen lijdend aan roos

Nu terug naar Chagrin Valley. Als je roos hebt, is het belangrijk om de mildste shampoo te gebruiken. Reguliere shampoos (met detergenten) cleansen heel goed, maar veroorzaken droogte op je hoofdhuid, waardoor de echte roos verergert.

 

Stel jezelf de volgende vragen bij het testen van je haarzeep:

Als je een trial bar gebruikt, let dan goed op het effect op je haar en hoofdhuid. Schrijf desnoods op:

  • maakt het mijn haar en hoofdhuid goed schoon, voelt het schoon aan?
  • kan ik mijn haar na het wassen gemakkelijk uitkammen?
  • glanst mijn haar als het droog is?
  • hoe lang blijft mijn haar schoon (wordt het snel vet of juist niet)?
  • voelt mijn haar zwaar of juist licht na het wassen?

 

Neem ook zeker eens een kijkje op onze pagina Veelgestelde vragen over zeep voor je haar

 

Natuurlijke zepen voor je haar van Chagrin Valley zijn gemaakt om gezond haar en een gezonde hoofdhuid te krijgen door schoon te maken zonder de natuurlijke oliën te verwijderen!


Herb Garden – Trial

Shampoo Bar Herb Garden Chagrin Valley klein

 

 

 

 


Nettle – Trial

Shampoo Bar Nettle Chagrin Valley klein

 

 

 

 


Rosemary Mint – Trial

natuurlijke shampoo tegen roos, haarzeep van Chagrin Valley

 

 

 

 


Neem and Tea Tree – Trial

 

 

 

 


Ayurvedic Herb – Trial

https://louland.nl/wp-content/uploads/2014/08/Ayurvedic-Herb-Chagrin-Valley-klein.jpg

 

 

 

 


Rosemary Lavender – Trial

Haarzeep-Rosemary-Lavender-Chagrin-Valley-klein

 

 

 

 

Haarzeep tegen droog haar
Haarzeep tegen vet haar
Haarzeep voor volume
Haarzeep tegen roos
Haarzeep tegen haaruitval
Haarzeep voor nieuwelingen