Hulp bij het kiezen van haarzeep

Overzicht van alle Chagrin Valley shampoo bars met het bijbehorende haartype


Haarzepen op haartype/haarprobleem

Op deze pagina vind je de indeling van de haarzepen naar haartype of haarprobleem. Het zijn algemene richtlijnen en aanbevelingen op basis van de expertise en terugkoppeling van klanten, familie en vrienden van Chagrin Valley. Het probleem bij richtlijnen en indelingen als het om shampoo bars / haarzepen gaat, is dat ieder mens uniek haar heeft en een unieke hoofdhuid; wat bij de ene persoon met droog haar een fijne shampoo bar is, kan bij de ander met ook droog haar, best anders uitpakken. De haarzepen kunnen dus een verschillende werking hebben bij op het eerste gezicht dezelfde haartypes.

Chagrin Valley heeft gelukkig een diversiteit aan zeeprecepten, waardoor elke zeep een net iets andere werking / effect heeft. Dus niet zoals veel andere zeepmakers doen, alleen de geuren veranderen. De zepen variëren in samenstelling, de hoeveelheid schuim, textuur, geur en het uiteindelijke effect op je haar en hoofdhuid.

Het fijne van verschillende recepten is dat er altijd wel een paar shampoos bij zitten die fijn zijn voor jouw specifieke haar. Wijzelf gebruiken nu al twee jaar met veel plezier een groot aantal haarzepen. We hebben zelf droog / normaal haar.

 

Tijdelijk vet en stroef haar door reststoffen (o.a. siliconen) vorige shampoo tijdens overgangsfase

 

Als je hiervoor altijd met normale flesshampoo je haar hebt gewassen, zal je haar tijdelijk vet en stroef zijn na het wassen met de haarzeep.
Dit wordt veroorzaakt door hardnekkige siliconen in je haar die er moeilijk uit te wassen zijn. De haarzeep en mineralen in het water gaan een verbinding aan met die moeilijk uitwasbare siliconen. Heb geduld. Na een aantal keren wassen en spoelen met een naspoeling zal je haar steeds meer glanzen en langer schoon blijven. Bovenop je haar zal je haar het eerste schoon worden. Heb geduld en volg de gebruiksaanwijzing van de haarzeep precies op: Gebruiksaanwijzingen

 

Neem ook zeker eens een kijkje op onze pagina Haarzeep Veelgestelde Vragen

 

Haarzeep tegen droog haar
Shampoo Bar Honey Beer Egg Chagrin Valley klein

 

 

 

 

Haarzeep tegen vet haar
Shampoo Bar Chamomile & Citrus Chagrin Valley klein

 

 

 

 

Haarzeep voor volume
Babassu Marsh Mellow Chagrin Valley klein

 

 

 

 

Haarzeep tegen roos
Shampoo Bar Nettle Chagrin Valley klein

 

 

 

 

Haarzeep tegen haaruitval
Shampoo Bar Herb Garden Chagrin Valley klein

 

 

 

 

Haarzeep voor nieuwelingen
Shampoo Bar Soapnuts Citrus Mint Chagrin Valley klein