Zeep voor gezicht Veelgestelde vragen

Antwoorden op veelgestelde vragen over de zeep voor je gezicht van Chagrin Valley


Kun je mij een zeep voor mijn gezicht adviseren?

Ja dat kan, maar het blijft altijd een aanbeveling. Ieder mens heeft een unieke huidsamenstelling: wat voor de ene persoon met bijvoorbeeld een droge huid goed werkt, zal bij een andere persoon met een droge huid toch anders kunnen uitpakken. Probeer meerdere trials uit. Ze zijn eigenlijk allemaal wel heerlijk! Chagrin Valley heeft aanbevelingen gedaan. Dus bij twijfel kies een zeepje uit de volgende categorieën:

 

Gezichtszepen voor een extra droge huid
Gezichtszepen voor een droge huid
Gezichtszepen voor een vette huid
Gezichtszepen voor een gevoelige huid

 

Wat zijn de kosten om trials op te sturen?

Gezichtszeep trials passen door de brievenbus. PostNL hanteert de volgende tarieven:

€ 1,92 portokosten bij 1 trial
€ 2,56 portokosten bij 2 trials
€ 3,12 portokosten bij 3 trials
€ 3,12 portokosten bij 4 trials
€ 3,84 portokosten bij 5 trials
Vanaf 6 trials geldt het standaard postpakkettarief.

Bezoek onze pagina met alle gezichtszeep trials van Chagrin Valley

 

Hoe lang gaat een trial zeep mee?

Het hangt er vanaf hoeveel je gebruikt. Sommige mensen houden van veel schuim, andere gebruiken weinig. In ieder geval gaat de trialzeep minimaal 1 maand mee.

 

Hoe lang blijven de zepen goed?

Chagrin Valley adviseert de zepen binnen 1 jaar te gebruiken. Chagrin Valley werkt in kleine batches, dus de zepen die je krijgt zijn altijd vers.

 

Hoe lang doe ik met een grote zeep van 160 gram?

Met een grote gezichtszeep van 160 gram kun je zeker wel 160 keer je gezicht wassen.

Bezoek onze pagina met alle Gezichtzepen van 160 gram van Chagrin Valley.

 

Hoe snijd ik een grote zeep in stukken?

De zepen van Chagrin Valley zijn groot. Ons advies is de zeep in delen (bijvoorbeeld  in vijven) te snijden met een heel dun, scherp mes (zonder kartels). Het mes eerst goed heet maken onder de warme kraan. Bewaar de overige stukken tot het eerste stuk op is.

 

Kan ik de gezichtszeep van Chagrin Valley gebruiken in plaats van Milk en Tonic?

Jazeker! Deze zepen zijn speciaal vervaardigd om je gezicht op bijzonder milde wijze te reinigen, te helen en te voeden. Je huid droogt er niet van uit en wordt zijdezacht, gevoed en gezond. Je poriën kleiner. Je huidtextuur verfijnd.

 

Hoe kan ik met de zeep mijn gezicht wassen?

Dat kan op verschillende manieren. Wrijf de zeep door je handen en maak met je  gezeepte handen je gezicht en hals schoon. Spoel je gezicht daarna af met koud of lauwwarm water.
Of maak een watje vochtig. Wrijf met het watje een paar keer over de zeep. Maak met het gezeepte watje je gezicht en hals schoon. Maak nog een watje vochtig. En maak hiermee je gezicht schoon en vrij van zeep of spoel je gezicht onder de kraan af.

 

Kan ik deze ook voor mijn haar gebruiken?

Ja dat kan. We hebben ook speciale zepen voor je haar van Chagrin Valley. Ook shampoo bars voor bijvoorbeeld droog en extra droog haar haar.

Maar omdat de gezichtszepen relatief de meeste oliën en vetten bevatten van alle soorten zeep, kun je bij heel extreem droog haar ook de gezichtszeep een keer uitproberen.
Lees onze Haarzeep Veelgestelde Vragen.

 

Zijn de zepen van Chagrin Valley echt zo goed?

Ja! Zeepmaken is niet moeilijk, maar je hebt vaardigheid, kennis en een heleboel ervaring nodig om tot een geweldige zeep te komen. Ida van Chagrin Valley  heeft chemie en biologie gestudeerd en ook een heleboel curusussen gedaan, o.a. in de toepassing van helende Kruiden. Ida maakt sinds 2001 handgemaakte zeep. Over de hele wereld kun je positieve reacties, reviews en fans vinden Chagrin Valley zeep. Google maar eens een keer. Ida heeft zeepmaken tot een kunst verheven.

Een geweldige zeep ontstaat als je precies de juiste hoeveelheid vetzuren van verschillende oliën en boters mengt. Over elk ingrediënt in de zepen van Chagrin Valley is weloverwogen nagedacht. Elke zeep doet wonderen voor je huid en heeft andere eigenschappen. Ze zijn zijdezacht en produceren een heerlijk zijdezacht schuim.
De ambachtelijke zeep van Chagrin Valley is niet alleen voor reiniging. Ze voelen luxe aan, zijn relatief goedkoop, gezond en het is elke dag weer heerlijk om de zeep te gebruiken. Zeep speelt een grote rol in natuurlijke huidverzorging. Kruiden en etherische oliën geven de huid extra voedingsstoffen.

Gewone zeep zoals je koopt bij drogisterijen, is meestal geen zeep. Het bestaat voor het grootste deel uit synthetische materialen, reinigers, stabiliserende stoffen en oplossers. Meestal ook nog eens op basis van petroleum die je huid ontdoet van haar natuurlijke beschermende oliën en vocht.
Ida zegt: “Zeep waarvan je huid zo schoon wordt dat ook alle oliën en vocht uit je huid worden getrokken, is zeep geschikt om de borden mee te wassen en niet voor je huid!” Daar zijn wij het 100% mee eens.

 

Zijn alle handgemaakte zepen niet gewoon hetzelfde?

Als iets handgemaakt is, wil dat nog niets zeggen over de ingrediënten en de kennis en vaardigheden van de zeepmaker.
Chagrin Valley gebruikt alleen maar natuurlijke ingrediënten. De zeep wordt vanaf stap 1 zelf gemaakt, batch voor batch. De recepten worden zeer nauwkeurig samengesteld om te komen tot een zeep die mild, rijk en zacht aanvoelt. Eentje die als een crème door je handen gaat. Het resultaat is dat je huid schoon, zacht en stralend gezond wordt.

 

Wat voor ingrediënten gebruikt Chagrin Valley zoal?

Bij Chagrin Valley zijn ze gek op de natuur en op tuinieren. De zeep bevat o.a.: kruiden, zaden, bloemen, groenten, fruit en natuurlijke etherische oliën op kruiden gebaseerd om zo de zeep kleur, geur,  textuur en zachte scrubeigenschappen mee te geven. De zeep is vaak verrijkt met natuurlijke huidverzachtende boters zoals Shea, Mango en / of Cacao.
In ‘normale’ shampoo zit vaak SLS, nodig om de ‘shampoo’ te laten schuimen. Maar de zepen van Chagrin Valley zijn vrij van synthetische chemicaliën. Het schuim wordt gemaakt door natuurlijke oliën zoals kokosolie, babassu olie en castor olie toe te voegen.

 

Hè… zitten er echt verse natuurlijke ingrediënten in zeep? Hoe kan dat?

De zepen van Chagrin Valley zijn zo zacht en voedend, omdat ze de allerbeste ingrediënten die je in zeep kunt gebruiken, uitkiezen. De ingredienten zijn vers en biologisch en worden duidelijk vermeld op elke zeepetiket.
Een voorbeeld: De Avocado Zeep van Chagrin Valley is gemaakt met verse biologische avocado, verse biologische havermout en pure honing. Terwijl de meeste andere Avocado zepen worden gemaakt door toevoeging van avocado olie (waaraan een synthetische geur is toegevoegd).
Datzelfde geldt ook voor de Pompoen Kruidenzeep: verse pompoen, vers wortelsap, verse gemalen kaneel, nootmuskaat en kruidnagel. Deze zeep zit vol bèta-caroteen.
Ook gebruikt Chagrin Valley: wortels, komkommers, appels, sinaasappels, echte chocolade, bier, tomatensap, kruiden, enzovoort. De bloemenzepen worden gemaakt met in olie geweekte bloemblaadjes. De kruidenzepen worden gemaakt met in olie geweekte verse kruiden. De fruitzepen bevatten vers fruit, fruitsap, vezels en schillen.
Veel zeepfabrikanten doen kruiden, klei en andere goede natuurlijke ingrediënten in hun zeep voor textuur, kleur en goede eigenschappen. Maar een goed ingrediënt heeft een minimaal effect als het slechts in kleine hoeveelheden aan de zeep wordt toevoegd. Chagrin Valley daarentegen doet geen concessie aan de kwaliteit noch aan de hoeveelheid van verse ingrediënten om heerlijke zepen te maken.  Alle zepen zitten bomvol schitterende verse ingrediënten om je huid te laten stralen.
Chagrin Valley gebruikt geen synthetische geurolie of kleurstoffen.  De kleur van de zeep van Chagrin Valley komt van: kruiden, sappen, thee, in olie geweekte kruiden enzovoort.
Je zou Chagrin Valley de Michel Roux van het zeep maken kunnen noemen!

 

Mag ik de gezichtszeep ook voor mijn lichaam gebruiken?

Ja. De zeep is bijzonder voedend. Dus ook geschikt om je lichaam mee te reinigen en te voeden.

 

Hoe lang kan ik deze zeep bewaren?

Door het gebruik van verse ingrediënten en de afwezigheid van chemische toevoegingen, is deze zeep niet onbeperkt houdbaar. In het algemeen blijft de zeep minimaal een jaar lekker fris en houdbaar. Maar als je de zeep eenmaal in huis hebt, zul je snel bemerken dat je de zeep niet op de plank laat liggen. Daar is hij veel te lekker voor :-)

 

Hoe wordt ambachtelijke zeep eigenlijk gemaakt?

De meeste ambachtelijk vervaardigde zepen, en ook die van Chagrin Valley, worden door middel van de ‘koude’ methode bereid: de vloeibare en vaste vetten worden verwarmd tot temperaturen tussen 27 ° C en 38 ° C. Ook wordt sodium hydroxide (een vorm van soda) samen met water verwarmd tot diezelfde temperatuur. Wanneer beide vloeibare emulsies even warm zijn, wordt de sodium hydroxide heel langzaam aan de oliën toegevoegd en zorgvuldig gemengd. De chemische reactie die ontstaat, zorgt ervoor dat de oliën en vetten worden verzeept. De sodium hydroxide is na dit proces 100% omgezet.
Wanneer de omzetting heeft plaatsgevonden, wordt de zeep iets afgekoeld en worden diverse kruiden toegevoegd afhankelijk van de gewenste eigenschappen van die zeep.
De zeep is dan nog niet klaar. Wanneer de zeep bijna is afgekoeld, wordt hij in bars gesneden en moeten de bars, net als goede kaas, zo’n 8 tot 10 weken rijpen (niet elke zeepfabrikant houdt zich hieraan, waardoor de zeep een te hoge PH waarde heeft en de zeep agressief voor je huid kan zijn). Gedurende de rijping daalt de PH-waarde, wordt de zeep milder en hard hij uit. Daarna is de zeep klaar om te gebruiken.

Het mooie van een echt ambachtelijk gemaakte zeep is dat deze nog alle vitamines, mineralen, anti-oxidanten en omega vetzuren in de meest oorspronkelijke staat bevat. Deze voedingsstoffen worden tijdens het bereidingsproces niet vernietigd. Het resultaat is er dan ook wel naar: een zachte, heerlijk geurende zeep die je huid en haar voedt en zacht maakt.
Ambachtelijke zepen voor je gezicht en lichaam bevatten procentueel de meeste voedende oliën en vetten (rond de 10%), zodat er een zeer zachte zeep voor de huid van je gezicht en lichaam ontstaat.
Het voordeel van echte zeep t.o.v. een vloeibare zeep is o.a. dat er geen water aan wordt toegevoegd (de meeste vloeibare zepen bevatten meer dan 95% water). Het nadeel van water is namelijk dat het moet worden geconserveerd, anders bederft het. Dat betekent helaas weer conserveermiddelen toevoegen! Ambachtelijk bereide zepen bevatten uitsluitend in de natuur voorkomende bestanddelen, weinig tot geen water, geen SLS, parabenen, fillers, chemische parfums, enzovoort.

 

Gebruiken jullie zelf ook gezichtszepen van Chagrin Valley?

Ja. Wij beiden gebruiken zeepjes voor de extra droge huid. We zijn beiden rond de 44 jaar. Ikzelf heb een gevoelige en droge huid. Ik heb pas twee zeepjes gebruikt: de Honey Butter en de Goatmilk Honey Oatmeal (beide dus voor de extra droge huid). Beide zepen zijn boterzacht! De rest moet ik nog testen :-)
Zodra ik mijn gezicht heb gewassen, voelt mijn huid heel zacht aan. Ook de poriën zijn kleiner. En geen pukkeltjes o.i.d. Echt heel fijn om te gebruiken. Ik had nooit verwacht dat ik mijn gezicht met zeep zou reinigen. Maar ga niet meer terug naar iets anders. Ik ben er zelf supertevreden over. Ook fijne lijntjes lijken te zijn verminderd. De textuur van mijn huid is echt verbeterd.

Update 13-06-2014: inmiddels ook de Fig & Plum in gebruik, ook een heerlijk zacht zeepje dat je gezicht schoonmaakt zonder het uit te drogen. Zalig!
Update 07-07-2014: inmiddels ook de Rhassoul Yoghurt Complexion Soap geprobeerd: wat een heerlijke zeep, hij schuimt bijzonder goed. Je hebt maar een beetje van nodig. Je huid wordt er heel zacht en egaal van. Ben er blij mee!