Haarzeep van Chagrin Valley

Ambachtelijke haarzeep van Chagrin Valley Soap & Salve, de zeepmaker van de wereld


haarzeep van Chagrin Valley maar ook gezichtszeep en lichaamszeep.


Chagrin Valley Soap & Salve staat bekend als één van de beste Zeepmakers ter wereld. Ida, 60 jaar, is het creatieve brein achter Chagrin Valley. Zij is van oorsprong een kraamverzorgster, daarna lerares in wetenschap met een universitaire opleiding in biologie. Met haar medische achtergrond begon ze zich steeds meer zorgen te maken over de hoeveelheid chemische stoffen in onze verzorgingsproducten. Ze bezocht markten waar handgemaakte zepen werden aangeboden. Maar deze bevatten toch ook weer vaak kunstmatige kleur- en geurstoffen. In 2001 begint haar succesverhaal. Ida maakte haar eerste ‘batch’ natuurlijke, ambachtelijke gemaakte zeep: zeep met geitenmelk en havermout. Niet wetende dat deze eerste productie van 8 zepen het startsein was van een wereldwijd succes.

Als Ida een chef kok was geweest, zou ze inmiddels 3  Michelin sterren hebben weten te bemachtigen. Wat een creatieve vrouw.

Als Ida een chef kok was geweest, zou ze inmiddels 3 Michelin sterren hebben weten te bemachtigen. Wat een creatieve vrouw.

Ida ontwikkelde meer recepten, leerde meer en meer en raakte gefascineerd door het proces van zeep maken. Ze bestudeerde de chemie van vetten en oliën, welke verhoudingen welke effecten hadden op de eigenschappen van haar zepen. Lees meer over Chagrin Valley

Waarom Chagrin Valley voor Natuurlijk gaat

Onze huid werkt als een spons. De huid absorbeert tot 60% van alles wat we op onze huid smeren. Veel medicijnen worden tegenwoordig in een pleister gestopt die op onze huid wordt geplakt.
Onze huid kan helaas geen onderscheid maken tussen: synthetisch en natuurlijk. Tussen schadelijk of juist goed. Tussen schadelijke chemische stoffen of natuurlijke stoffen. Alles wordt door je huid opgenomen helaas.

 

18 prachtige Shampoo Bars / haarzepen van 160 gram (sommige 200 gram) of trials van 40 gram

Inmiddels is ons assortiment uitgebreid naar 18 shampoo bars van Chagrin Valley. Een shampoo bar is een haarshampoo, maar dan in de vorm van een vaste zeep. Haarzeep wordt gemaakt van verzeepte vetten, zoals kokosboter en mangoboter maar ook van vloeibare vetten zoals olijfolie, babassu olie, castor olie. Aan de verzeepte oliën en vetten worden later verse kruiden en etherische oliën toegevoegd.

Haarzeep veelgestelde vragen

 

17 prachtige Gezichtszepen van 160 gram (sommige 200 gram) of trials van 40 gram

Inmiddels is ons assortiment uitgebreid naar 17 zalige gezichtszepen van Chagrin Valley. Lees alles over het reinigen en voeden van je gezicht met echte, natuurlijke zeep:

Veelgestelde vragen over Zeep voor je GezichtPrachtige koudgeperste oliën uit Frambozenzaad, Hennepzaad, Macadamianoot en Rozenbottelzaad Fox 8 News uitzending: kijkje in de nieuwe keuken van Chagrin Valley Soap & Salve
Prachtige koudgeperste oliën uit Frambozenzaad, Hennepzaad, Macadamianoot en Rozenbottelzaad
Fox 8 News uitzending: kijkje in de nieuwe keuken van Chagrin Valley Soap & Salve

Antwoord