Sluitband Louise: goed herstel


Het dragen van de sluitband Louise draagt in aanzienlijke mate bij aan je herstel na je zwangerschap en ook belangrijk: je voelt een stuk fitter zodra je de sluitband om hebt !
  • Je bekkenbanden zijn soepeler geworden. Dit maakt namelijk het ontsluiten van je bekkenhelften mogelijk. Het gevolg is wel dat je een tijdelijk instabiel bekken hebt. Dit bekken heeft tijd nodig om goed te herstellen. Sluitband Louise geeft de juiste stabiliteit en ondersteuning aan het bekken.
  • De buikwand is uitgerekt. De rechte buikspierpezen zijn door de zwangerschap uitgerekt en uit elkaar geweken (diastase). Je organen en rug worden als gevolg hiervan minder beschermd en gesteund. Sluitband Louise sluit de rechte buikspierpezen zodat de druk op de onbeschermde buikwand kan worden opgevangen.
  • De onderrug heeft veel te verduren gehad en staat iets meer in een zogenaamde S-lijn. De sluitband zorgt ervoor dat je (onbewust) een betere lichaamshouding aanneemt.
  • De (bekken)spieren zijn na de bevalling in meer of mindere mate overbelast. Nog meer belasting op de spieren ontstaat zodra de omliggende spieren het verweekte en instabiele bekken gaan compenseren. Sluitband Louise geeft door haar ondersteuning rust aan de spieren zodat deze zich kunnen herstellen.

 

Waarom voelt het zo goed om sluitband Louise te dragen?

Je voelt je na je bevalling meestal slap op de benen en je buik voelt aan als een ‘leeggelopen ballon’. Er is verminderde stabiliteit. Je voelt je moe, alsof je een marathon hebt gelopen. Met sluitband Louise om ervaar je weer stevigheid en steun. Het geeft je een veilig en stabiel gevoel tijdens activiteiten zoals traplopen en opstaan uit bed.

 

Krijg je er luie buikspieren van?

Angst voor het idee dat ‘spieren te slap’ zouden worden bij het dragen van een sluitband is volkomen onterecht; slappere spieren krijg je alleen na 4-5 weken continue (24 uur p/d) dragen, waarbij de lichamelijke activiteit minimaal is. Vergelijk het met 4 weken gips. Deze situatie komt bij een verder gezonde jonge moeder niet voor.