Anna verft met pure Rajasthani henna voor een mooie bruinrode gloed


Links: Anna's haar voor de behandeling (klein henna trialplukje in het haar). Rechts: Anna's haar na 5 dagen.


Anna nam contact met ons op omdat ze graag een mooie roodbruine gloed wilde. Anna heeft van nature ongeverfd krullend haar. Bij de wortels is het meer bruin. Bij de uiteinden meer goudbruin en soms rossig. Door de zon verschiet Anna’s haar vrij snel. Ze zou graag een rood(oranje)bruine tint willen.

  • (Eigen) haarkleur: bruin en goudbruin/rossig
  • Haar voor de behandeling: ongeverfd, eigen haarkleur
  • Gebruikte hennasoort: Rajasthani Henna
  • Hoeveelheid: 200 gram Rajasthani Henna
  • Hoe lang in het haar laten zitten: 5 uur

 

De eerste foto’s zijn van een stukje haar dat ze geverfd heeft met henna.

Anna heeft een paar plukjes haar als proef geverfd met Rajasthani Henna.

Anna heeft een paar plukjes in haar haar met Rajasthani Henna geverfd om te zien wat de kleur de eerste keer zou worden.

 

Anna schrijft ons op de eerste dag na haar henna-behandeling: “Inmiddels heb ik de henna trials uitgeprobeerd en mijn haar voor het eerst met RH geverfd. Aanbrengen en uitspoelen ging erg makkelijk. Het inwerken was geen pretje voor mijn hoofdhuid, veel geprik, ik denk door veel krabben mijn hoofdhuid beschadigd was. Ik heb sinds een paar jaar seborroïsch eczeem op mijn hoofdhuid, vandaar de overstap naar no-poo en henna verf. Ik was mijn haar met zuiveringszout en appelazijn. Na de henna nog geen jeuk weer gehad op de eczeemafdeling! Het is erg mooi geworden, maar van mij mag er nog wel iets meer oranje vuur in komen :D

 

Anna's haren een paar uur na het uitspoelen van haar allereerste Hennabehandeling (Rajasthani Henna India)

Anna’s haren een paar uur na het uitspoelen van haar allereerste Hennabehandeling (Rajasthani Henna India)

 

Links: Anna's mooie haren 2 dagen na haar eerste henna-behandeling in de zon genomen. Rechts: 2 dagen na de behandeling, uit de zon.

Links: Anna’s mooie haren 2 dagen na haar eerste henna-behandeling in de zon genomen. Rechts: 2 dagen na de behandeling, uit de zon.

Anna schrijft ons: “De foto’s die ik voor me heb zijn iets minder fel dan hoe het in werkelijkheid is helaas, het is met de telefoon gefotografeerd en niet heel scherp op de computer, hopelijk krijgt u ze wel goed door. Hoe het nu is vind ik het prachtig! ik hoop dat het nog oranje/rood blijft over een paar dagen en dat het niet naar bruin/donkerrood verkleurt.”
Zelf kan ik inderdaad ook niet zien of het nou kastanje of warmkoper is, ik denk een combinatie, maar toch meer kastanje kleurig. Vooral de plukken bij het gezicht lijken feller/koper. Ik vond zelf mijn haar op zijn mooist op dag twee, maar ben ook heel blij met het uiteindelijke resultaat, omdat dit natuurlijker lijkt!”

Links en rechts: drie dagen na de behandeling

Links en rechts: 2 dagen na de behandeling, zonlicht

 

Vijf-dagen-na-het-verven-met-Rajasthani-Henna-middenbruin-naar-roodbruin-deel-2

Links: drie dagen na de behandeling, zonlicht. Rechts: vijf dagen na de behandeling.

Vijf-dagen-na-het-verven-met-Rajasthani-Henna-middenbruin-naar-roodbruin

Links en Rechts: 5 dagen na de behandeling, buiten (licht bewolkt)

We kregen laatst weer een leuk bericht van Anna. Ze heeft haar haar voor een tweede keer geverfd en foto’s ingezonden. Anna schrijft: “henna met citroensap is een aanrader is voor mensen met seborroïsch eczeem, het wordt veroorzaakt door een gist en deze kan niet tegen zuren. Heb altijd een paar weken na de behandeling geen jeuk meer :-)

Binnenkort een update van Anna’s 2e Hennabehandeling.

Lieve Anna, bedankt voor de vele foto’s en uitleg erbij. We vinden het een prachtige kleur geworden. Ook fijn dat je minder jeuk hebt!

 

 Amla toevoegen voor koelere bruintinten Anna verft voor de 2e keer met Rajasthani Henna
Amla toevoegen voor koelere bruintinten
Anna verft voor de 2e keer met Rajasthani Henna

Antwoord