Pure Henna behandeling over chemisch rood geverfd haar

Yvonne verft haar vaal geworden chemisch geverfde rode haar nu met pure henna


chemisch rood geverfd haar wordt snel vaal. Henna vervaagt niet of nauwelijk. De kleur is prankelend rood. Natural Red Head.


Yvonne heeft het haar een tijdlang rood geverfd (chemisch). Ze vertelde ons dat de kleur rood altijd snel vervaagt. Omdat ze liever een natuurlijke verf wilde gebruiken, heeft ze gekozen voor onze henna uit Jemen. Tevens heeft ze een grijze uitgroei.

  • (Eigen) haarkleur: Chemisch rood maar vaal geworden
  • Haar voor de behandeling: chemisch geverfd
  • Gebruikte hennasoort: Henna Jemen
  • Hoeveelheid: 250 gram
  • Hoe: henna Jemen aangemaakt met citroensap en 8 uur laten rusten (afgedekt en op kamertemperatuur)
  • Hoe lang in het haar laten zitten: 4 uur

Voorafgaand aan de behandeling heeft ze plukjes haar uit haar borstel bewaard. Ze had namelijk een specifieke hennakleur in gedachte. Dus moest ze eerst een trialplukje haar verven. Ze heeft diverse plukjes korter en langer in de hennapasta laten zitten. En uiteindelijk gekozen voor een henna haarkleuring van 4 uur.

Yvonne schreef ons: “Ik ben nog steeds blij met mijn haarkleur. Het oranje is wat meer richting bruin gegaan, waardoor het wat natuurlijker overkomt, en het heeft een prachtige gloed in de zon. Ik heb van diverse mensen die ik niet kende spontane complimenten gekregen over de kleur. Ik heb eerst een proef gedaan op een dot verzameld haar uit mijn borstel, en daarna op mijn echte haar. Het is een warme kleur geworden, erg mooi! Mijn haar glimt weer en hoewel het nu nog naar paardenstal ruikt als ik het warm krijg tijdens het sporten, ben ik om. Geen chemische rommel meer in mijn haar!”

Yvon heeft ongeveer 1 maand later de hennabehandeling herhaald. Ze heeft de pasta weer 4 uur laten intrekken in het haar. Hieronder het resultaat:

2e keer met pure henna geverfd, before and after

Yvon heeft voor de tweede keer het haar met pure henna geverfd. Ze heeft de pasta er weer 4 uur in laten zitten.

Henna valt telkens weer anders uit op foto’s. Dit komt omdat Henna door verschillende lichtinval andere kleuren oplevert.Jemenitische Henna op chemisch bruin geverfd haar Henna Jemen op natuurlijk geverfd haar
Jemenitische Henna op chemisch bruin geverfd haar
Henna Jemen op natuurlijk geverfd haar

Antwoord