Henna, Indigo en Amla om geverfd en gebleekt haar bruin te verven


Rechts: final Result: donkerbruin haar met weinig kleurverschil en weinig rood door toevoeging van Amla.


We vinden het heel erg leuk dat er ook iemand foto’s van het haar heeft gestuurd die niet alleen Henna en Indigo heeft gebruikt, maar ook Amla bij de mix heeft gevoegd om de rode gloed die de Henna aan de mix geeft, te onderdrukken.

Barbara is goed aan de slag gegaan en heeft haar haren inmiddels 3x met Henna, Indigo en Amla behandeld. Ze gaf aan dat ze zulk droog haar had gekregen van de vele chemische haarverf dat ze dat nooit meer wilde. Ze heeft besloten om alleen nog maar met Henna Indigo en Amla te verven en het haar met haarzeep van Chagrin Valley te wassen.

  • (Eigen) haarkleur: Bruin met rode lokken
  • Haar voor de behandeling geverfd of niet: chemisch geverfd en gebleekt
  • Gebruikte henna- en indigosoort: Henna Jemen, Rajasthani Henna en Indigo Jemen + 30 gram Amla
  • Hoeveelheid: 80% henna, 20% indigo en 30 gram Amla
  • Hoe: Henna Jemen aangemaakt met citroensap en 8 uur laten rusten (afgedekt en op kamertemperatuur), daarna Indigopasta toevoegen en aanbrengen
  • Hoe lang in het haar laten zitten: 1 nacht
  • Behandeling herhaald: ja

 

1e behandeling: Barbara heeft gekozen voor een mix van 120gr Jemen Henna + 30gr Indigo + 30 gram Amla. Ze wilde niet te donker beginnen. Hieronder het resultaat. Ze heeft de pasta 1 nacht in het haar laten zitten.

links: Barbara's haar gefotografeerd nadat ze net bij de kapper was geweest. Geverfd in bruin met rode, gebleekte lokken. Rechts: Barbara's haar met de mix erin.

links: Barbara’s haar gefotografeerd nadat ze net bij de kapper was geweest. Geverfd in bruin met rode, gebleekte lokken. Rechts: Barbara’s haar met de mix erin.

 

Rechts: Barbara's haar na haar 1e behandeling met Henna, Indigo en Amla.

Rechts: Barbara’s haar na haar 1e behandeling met Henna, Indigo en Amla.


2e behandeling:
Hierna heeft ze besloten om het haar een keer met pure henna te verven. Een nacht lang laten zitten.

Links: na de 1e behandeling. Rechts: tussendoor het haar

Links: na de 1e behandeling. Rechts: tussendoor het haar

3e behandeling: 80gr Rajasthani Henna + 35gr Indigo + 30 gram amla. 6 uur laten zitten. Ze heeft dit keer minder pasta aangemaakt omdat ze de vorige keer best wat overhield.

Rechts: final Result: donkerbruin haar met weinig kleurverschil en weinig rood door toevoeging van Amla.

Rechts: final Result: donkerbruin haar met weinig kleurverschil en weinig rood door toevoeging van Amla.

Barbara schreef ons: “De rode lokken rond mijn gezicht steken niet meer zo sterk af tegen de rest. Wat ook absoluut de bedoeling was! Op de ‘voor’-foto glanst mijn haar, maar enkel omdat de kapper het net geknipt en uitgefönd had en zowel voor, als na het föhnen er speciale producten had in gedaan. Mijn laatste ‘zonde’ voor ik het anti-silliconen tijdperk betrad. Door het 15+ jaren gebruik van haarverf ziet mijn haar op de lengtes wat droger en het bleachen van enkele maanden geleden heeft dit nog verergerd. Ik hoop binnen enkele jaren opnieuw glanzend en gezond haar te hebben.”

Dat gaat wel lukken hoor Barbara, je bent de goede weg ingeslagen ! Superbedankt voor je foto’s :-) !Serena verft alleen de uitgroei met mix Henna-Indigo (50-50) Geblondeerd haar wordt bruin met hendigo mix!
Serena verft alleen de uitgroei met mix Henna-Indigo (50-50)
Geblondeerd haar wordt bruin met hendigo mix!

Antwoord