Henna Jemen op natuurlijk geverfd haar

Marit wil zo min mogelijk werk aan het haar, wil zachter haar en een kleur die niet vervaagt


voor en na foto van middenbruin haar met henna uit Jemen geverfd


Marit heeft het haar voor de hennabehandeling altijd plantaardig geverfd. De gebruikte haarverf verwaste helaas altijd behoorlijk snel. Het haar zag er bijzonder droog uit. Ze wilde weten of pure henna iets voor haar zou zijn. Ze wilde een blijvende kleur die er niet snel uit zou gaan.

Marit vertelde ons dat ze in de toekomst het liefste zo min mogelijk werk meer aan het haar zou hebben. Ze koos initieel voor een mix met 30% indigo, maar heeft in overleg met ons toch eerst pure henna gebruikt, om te zien of dat misschien voldoende zou zijn voor een goede dekking en een mooie kleur. Ze heeft wat grijs haar bovenop.

Ook hebben we haar geadviseerd om een haarzeep van Chagrin Valley uit te proberen. Cafe Moreno sprak haar wel aan.

  • (Eigen) haarkleur: Middenbruin tot bruin met rood accenten
  • Haar voor de behandeling: geverfd met plantaardige verf
  • Gebruikte hennasoort: Henna Jemen
  • Hoeveelheid: 200 gram
  • Hoe: henna Jemen aangemaakt met citroensap en 8 uur laten rusten (afgedekt en op kamertemperatuur)
  • Hoe lang in het haar laten zitten: 9 uur

De onderste twee foto’s van Marit’s haar, 1 week na de henna behandeling. Haar Hennaproject is geslaagd. Ze is blij met de kleur en heeft besloten voorlopig alleen pure henna te gebruiken. Haar haar is een stukje zachter geworden en glanst al wat meer. Omdat ze deze kleur gewaagd, maar toch erg mooi vindt, zal ze de volgende keer alleen de uitgroei verven.

Inmiddels heeft ze de uitgroei opnieuw geverfd. Zeker als de uitgroei veel grijze haren bevat, zal deze de eerste keer met pure Henna altijd wat lichter zijn dan de rest van het geverfde haar. Grijs haar bevat namelijk geen eigen kleurpigment meer. Met een sterke henna zoals die uit Jemen kunnen veel kleurmoleculen in het kleurloze haar trekken. Bij de tweede keer zal het eerder geverfde (oorspronkelijk) grijze haar donkerder worden.

Hieronder de resultaten van haar 2e Hennabehandeling waarbij ze alle uitgroei opnieuw heeft geverfd.

Pure henna op middenbruin haar met grijze haren

Marit heeft opnieuw het haar geverfd met pure Henna met de nadruk op de bovenkant waar haar uitgroei zit en de lichter gekleurde delen.Pure Henna behandeling over chemisch rood geverfd haar Henna Yemen op bruin – donkerbruin haar
Pure Henna behandeling over chemisch rood geverfd haar
Henna Yemen op bruin – donkerbruin haar

Antwoord