Henna Yemen op bruin – donkerbruin haar

Laura verft haar 2 keer met pure henna uit Jemen


Pure Henna op donkerbruin haar


Laura benaderde ons omdat ze graag de Jemenitische henna wilde uitproberen. Ze had ons via Facebook gevonden. Ze heeft donkerbruin haar met hier en daar een grijze haar. Ze vroeg ons hoe lang ze de hennapasta in het haar zou laten zitten. Want haar grootste angst was dat het haar misschien te donker zou worden.

Ons advies voor Laura’s haar is geweest: zolang als mogelijk is! Zeker als je de prachtige hennakleur op je haar wilt zien (donker haar), is langer beter dan kort. Hoe langer, hoe meer kleurmoleculen in het haar kunnen trekken die dan die prachtige mahoniegloed geven. En ook om kleur te geven aan die paar grijze haren ;-)

  • (Eigen) haarkleur: donkerbruin haar
  • Haar voor de behandeling: ongeverfd
  • Gebruikte hennasoort: Henna Jemen
  • Hoeveelheid: 300 gram
  • Hoe: henna Jemen aangemaakt met citroensap en 8 uur laten rusten (afgedekt en op kamertemperatuur)
  • Hoe lang in het haar laten zitten: 12 uur

Dit zijn de resultaten van de allereerste keer. Ze heeft er goed lang in laten zitten voor extra kleur.

dag 1 nadat Laura het donkerbruine haar geverfd heeft met pure henna uit Jemen.

Pure henna op dag 1 na de behandeling. Laura’s is donkerbruin.

Laura schrijft: “Nadat ik jouw mailtje gisteren had ontvangen dat mijn haar zuurstof nodig heeft, gelijk mijn haar los gedaan.En gisteravond een uur in het bos gewandeld, nou meer zuurstof kan mijn haar niet krijgen, dacht ik zo. Ik zie wel zeker het verschil, mijn haar is nou wat donkerder en is nou een mooie diepe kleur. Mijn haar is super mooi, hahaha. En heb het gevoel dat mijn haar nog mooier gaat worden :) Vandaag is mijn haar los, dus kan weer wat zuurstof slurpen. Ik ben nog steeds heel erg happy. Het glanst mooi! Heb wat foto’s toegevoegd, dan heb je keus, haha. Ik hoop met de foto’s die ik heb gestuurd, mensen zien dat het niet “scary” is en dat het heel mooi wordt! Ben nou bezig om mijn moeder over te halen om ook met Henna te verven :) Als ze ziet dat deze kleur langer mooi blijft en veel gezonder is dan de chemische verf, dan moet ze wel met Henna verven :-)

 

Pure-Henna-op-donkerbruin-haar-3e-dag-na-verven

 

 

Voor en Nafoto van donkerbruin haar geverfd met pure henna.

Laura’s haar in de zon na het wassen.

 

Laura is zo blij met het eindresultaat en de mahoniekleur dat ze besloten heeft om het nog een keer te doen. Binnen 1 week heeft ze haar opnieuw een volledige Hennabehandeling gegeven. Henna zal bij de tweede keer nog meer kleur aan het haar geven. Haar haar is nu diepglanzend mahonie geworden. Sommigen noemen deze kleur ook wel cherrycoke of kersen. Wij vinden het erg goed gelukt.

Dit zijn de resultaten na Laura’s tweede behandeling:

2e keer hennabehandeling op al geverfd haar (henna Jemen)

2e keer geverfd met Jemenitische henna. De kleur is voller en egaler geworden.

Wij waren zelf perplexed over de schoonheid van Laura’s dikke haar. Het was veel glanzender geworden, het zag er gezonder uit en de kleur was nog voller, dieper mahonie geworden. Fantastisch resultaat en goed gedaan!

Pure Henna 2e behandeling op donkerbruin haar. Before & After foto's.

Voor en na: links: na 1e behandeling, rechts: na 2e behandeling met pure henna.

En de laatste foto’s, ze waren allemaal zo prachtig dat we niet konden kiezen!

cherrycoke met pure henna te bereiken als je donkerbruin haar hebt.

Heel mooi geworden, de felbegeerde cherrycoke / kersenkleur. Nice!Henna Jemen op natuurlijk geverfd haar Henna-Indigo mix op chemisch en gepermanent haar van Mama
Henna Jemen op natuurlijk geverfd haar
Henna-Indigo mix op chemisch en gepermanent haar van Mama

Antwoord