Met Indigo je haren donkerbruin of zwart verven in twee stappen

2 stappen methode om bruin of zwart te krijgen: eerst Henna, dan Indigo! Je kunt henna en indigo ook mengen voor donkerbruin.


Verf je haar donkerbruin of zwart met pure indigo.


Ilse vertelde ons dat ze graag donkerbruin of zwart haar wilde. In overleg met ons heeft ze besloten om het haar met pure indigo te verven.

Bruin/zwart verven van je haar gaat in twee stappen: eerst met pure henna. Daarna pure indigo erover heen. Bruin haar kun je ook krijgen door een mix van henna-indigo, waarbij je meer Indigo dan Henna gebruikt.

Ilse wil uiteindelijk zwart glanzend haar. Dus heeft ze gekozen voor de 2 stappen methode. Ze had het het haar in het verleden chemisch geverfd en gebleekt. De laatste paar keer heeft ze met Henna van een bekend merk geverfd. Door al deze behandelingen heeft ze veel verschillende kleuren.

Omdat het haar al met henna is behandeld, hoefde ze nu alleen nog maar Pure Indigo pasta te gebruiken. Ze heeft het 4 uur laten intrekken. Hier is het resultaat na 1 behandeling.

  • (Eigen) haarkleur: warm koper, mahoniebruin
  • Haar voor de behandeling geverfd of niet: chemisch geverfd en gebleekt. Laatste keren: natuurlijk geverfd met henna van een bekend merk
  • Gebruikte henna- en indigosoort: Indigo India
  • Hoeveelheid: 150 gram Indigo
  • Hoe: Indigo pasta aangemaakt met warm water uit de kraan en een snufje zout. Direct op het haar aangebracht.
  • Hoe lang in het haar laten zitten: 4 uur
  • Behandeling herhaald: nog niet, wel van plan

 

Ilse verft met Indigo haar haren bruin via 2 stappen methode

Ilse schrijft ons: “De handdoeken en mijn nagels zijn wel mooi blauw geworden trouwens! Nooooouuu!! Het is niet heeeel zwart geworden, maar ik ben er wel super blij mee! Het oogt nu weer veel natuurlijker dan dat felle rode wat ik had van de henna. Je ziet af en toe wat lichtere plekken, dit komt omdat ik het ooit had geblondeerd, weer geverfd en weer met henna er over heen ben gegaan Het is niet zwart-zwart maar wel mooi! Voor nu hou ik het zo, misschien doe ik het nog eens over voor nog wat donkerder. Maar ik begreep dat het de komende dagen nog donkerder kan worden? Ik wil je heel erg bedanken voor je adviezen, het heeft me erg geholpen.”

Als Ilse het haar nog een keer op deze wijze zou verven, zou het haar een nog egalere (donkerbruin tot zwarte) kleur krijgen. Ze is van plan de behandeling te herhalen.

Ilse na haar Indigo behandeling om donkerbruin haar te krijgen.

Links: foto in de zon: het haar is bruin met warme accenten. Rechts: Ilse’s haar uit de zon. (warm)bruin en donkerbruin.Chemisch zwart geverfd haar met uitgroei wordt glanzend zwart Donkerbruin haar krijgen door Henna en Indigo te mixen
Chemisch zwart geverfd haar met uitgroei wordt glanzend zwart
Donkerbruin haar krijgen door Henna en Indigo te mixen

Antwoord