Mix Henna Indigo 60-40 voor egalisatie

Hendigo mix om te egaliseren


Boven: Serena's voor de mix (geverfd met een bekend merk Henna)
Onder: 2e dag na de mix van pure henna (60%) en Indigo (40%)


Serena benaderde ons omdat ze heel benieuwd was naar het effect van pure henna en indigo op het haar. Ze had de foto’s van onze dochter Louise gezien en hoopte dat een mix het haar wat meer zou egaliseren. Ze had het haar geverfd met een bekend merk Henna en het haar had naar haar smaak teveel verschillende kleuren gekregen. Hiervoor had ze het haar chemisch geverfd (goud middenbruin).

  • (Eigen) haarkleur: chemisch geverfd midden goudbruin, hieroverheen geverfd met Henna van een bekend merk, uitgroei: half grijs haar
  • Haar voor de behandeling: kastanje, rood, roodbruin en donkerbruin
  • Gebruikte henna- en indigosoort: Henna Jemen en Indigo Jemen
  • Hoeveelheid: 1e keer Mix van 120 gram Henna en 80 gram Indigo (60% henna – 40% indigo)
  • Hoe: Henna Jemen aangemaakt met citroensap en 8 uur laten rusten (afgedekt en op kamertemperatuur), daarna Indigopasta toevoegen en aanbrengen
  • Hoe lang in het haar laten zitten: 4 uur
  • Behandeling herhaald: ja

 

Serena schrijft ons: “Ik ben heel tevreden. Ik heb drie weken geleden mijn haar nog een keer gekleurd en toen met de verhouding 50/50 en mijn haar was veel bruiner geworden heel mooi wel wat donkerder dan ik normaal heb.

Nu heb ik van het weekend alleen mijn uitgroei geverfd met 50/50 verhouding en deze is wel weer iets meer oranje uitgevallen. We zijn nu twee dagen verder en de oranje kleur wordt alweer iets donkerder.

Ik vind het ook wel iets leuks hebben dat er wat meer van de oranje kleur door komt en als ik het een keer minder oranje wil dan verf ik het na een paar dagen nog een keer. Alleen de uitgroei bijwerken gaat ook prima. Ik ben echt super blij dat ik nu geen chemische haarverf meer hoef te gebruiken :-)Henna-Indigo mix 70-30 op asblond haar Serena verft alleen de uitgroei met mix Henna-Indigo (50-50)
Henna-Indigo mix 70-30 op asblond haar
Serena verft alleen de uitgroei met mix Henna-Indigo (50-50)

Antwoord