Pure Sheaboter Ghana en Oeganda

Zeldzame boter uit Oeganda & ongeraffineerde ambachtelijk vervaardigde Sheaboter uit Ghana - Beide Premium Kwaliteit


Sheaboter Nilotica oftewel Shea Nilotica - Oeganda


Shea Nilotica uit Oeganda

Sheaboter kent iedereen, of je het nu zelf gebruikt of niet. Het Goud van Afrikaanse vrouwen, dat zoveel voordelen kent voor de huid, wilden wij graag zelf onder eigen label gaan voeren. Dus we gingen op zoek naar echt goede, ongeraffineerde Sheaboter uit Afrika. Tijdens deze zoektocht stuitten wij per toeval op Shea Nilotica. Nog nooit van gehoord! Deze zeldzame boter wordt alleen gemaakt in Oeganda en Sudan en is afkomstig van een subvariant van de West-Afrikaanse Sheaboom. Na er veel over te hebben gelezen hebben wij van drie Fair Trade Organisaties die actief zijn Oeganda, samples van de Nilotica boter opgevraagd. Na deze drie samples uitgebreid te hebben geroken, gevoeld en gesmeerd zijn we om: Nilotica Sheaboter is werkelijk een fantastische natuurlijke moisturizer die dus zo uit de noten van de Nilotica boom wordt geperst. Uit deze drie hebben wij de lekkerst ruikende, lekkerst voelende en meest verse boter gekozen om op te nemen in de winkel.

De Shea Nilotica die wij hebben gekozen is een pure, ongeraffineerde, koudgeperste, Fair Trade en Biologisch verkregen Sheaboter die zachtgeel is van kleur en die bomvol oleïne zit. Deze Shea is uitzonderlijk zacht en smeerbaar. Je huid voelt na het aanbrengen de hele dag zijdezacht en gehydrateerd, echt heerlijke boter. De perfecte pure moisturizer voor je gezicht (alle huidtypes, zelfs de meest gevoelige huid en de babyhuid zullen deze boter fantastisch vinden).

 

Shea Nilotica boter is ongeraffineerd, koudgeperst en biologisch en Fair Trade verkregen

 

 

Om deze prachtige boter in te bewaren, zijn we op zoek gegaan naar een goede cosmeticapot. We wisten inmiddels dat oliën en vetten het beste bewaard worden in het donker. UV licht tast namelijk snel de voedingswaarde, de versheid en dus de kwaliteit aan. Dus op zoek naar zo donker mogelijk glas. Gelukkig kwamen we een fabrikant tegen die donkere cosmeticapotten maakt van hoogwaardig violetglas. Deze potten houden al het UV-licht tegen.

 

Als je bij Louland iets bestelt, neem dan meteen een trial potje mee van onze Shea Nilotica. We weten namelijk heel zeker, dat je net als wij, heel blij wordt van Shea Nilotica!!


Shea Nilotica bestellen

Meer lezen over Sheaboter
Meer lezen over Shea Nilotica

De genezende Sheaboter uit Ghana

Traditionele ongeraffineerde Sheaboter is een genezende boter met een zeer hoog percentage aan genezende natuurlijke stoffen: 5-17%! En hoe beter de kwaliteit, hoe hoger dit percentage is. Is dit hoog? Ja! Van alle plantaardige oliën en boters bevat West-Afrikaanse Sheaboter het allerhoogste percentage. Om te vergelijken: oliën afkomstig van noten en fruit 1-2%. Als het gaat om voeding, verzorging en genezing staat Sheaboter op eenzame hoogte.

Sheaboter is daarom bij uitstek de crème om een droge huid te genezen en om huidproblemen te behandelen en te verzachten. Ongeraffineerde Sheaboter bevat een keur aan genezende ingrediënten inclusief vitamines, mineralen, proteïnen en een unieke samenstelling aan essentiële vetzuren.

Als Sheaboter wordt geraffineerd zit er geen geur meer in. Echter het proces om de boter te ontgeuren zorgt er ook voor dat meer dan de helft van de belangrijke genezende ingrediënten worden onttrokken uit de boter. Ongeraffineerde Sheaboter is, puur, rauw en behoudt tijdens het productieproces alle genezende eigenschappen.

Voor ons is het belangrijk dat de West-Afrikaanse boter ongeraffineerd en vers is met een hoog percentage genezende stoffen. We zijn op zoek gegaan naar een goede producent en hebben deze gevonden in de Savannah Fruits Company in Ghana. Dit bedrijf is aangesloten bij een Fair Trade Organisatie, zodat we zeker weten dat de vrouwen die de noten verzamelen en de boter op traditionele wijze zelf maken, een zelfstandig inkomen verdienen en hun werk- en daardoor vooral hun leefomstandigheden kunnen verbeteren. De Savannah Fruits Company is ook biologisch gecertificeerd, wat garandeert dat de Sheaboter puur is en vrij van chemicaliën. Er is zojuist een nieuwe productieronde in Nederland aangekomen met net bereide, verse, ongeraffineerde en traditioneel vervaardigde Shea. De kwaliteit is super: de boter is zachter dan menig andere West-Afrikaanse Shea, heeft een mooie, lichtgele roomkleur en ruikt zalig naar mild geroosterde noten. De boter is super voedend en maakt je huid glad en zacht.

handgemaakt, hoge kwaliteit Sheaboter uit Ghana, ongeraffineerd

Bestel de volgende keer ook eens een trial potje van deze overheerlijke Sheaboter en probeer deze uit. Deze boter geeft volgens ons je huid de ultieme verzorging en genezing. Vanaf 90 gram of meer is de boter verkrijgbaar in prachtige violetglazen cosmeticapotten om zo de kwaliteit en de versheid voor een hele lange tijd te garanderen.

Traditioneel vervaardigde Ghanese Shea bestellen

Meer lezen over Sheaboter
Meer lezen over traditioneel vervaardigde Ghanese SheaboterBeste kam van Hercules Sägemann Fijne haarborstels van Faller en Keller
Beste kam van Hercules Sägemann
Fijne haarborstels van Faller en Keller

Antwoord