Zeep voor je haar

Zeep voor je haar en tips voor glanzend, schoon en zacht haar!


gebruik van zeep voor je haar en tips voor als je haar nog vet aanvoelt na het wassen.


Zeep voor je haar

Na een half jaar Chagrin Valley Soap & Salve ervaringen van onze klanten en ons zelf is het tijd voor een belangrijk artikel over zeep voor je haar !

 

Van bijproduct naar best lopende artikel van Chagrin Valley

We verkopen nu bijna een half jaar de fijne zepen voor je haar. We hadden nooit verwacht dat zoveel mensen op zoek waren naar natuurlijke shampoo in de vorm van een vaste zeep. Wat aanvankelijk bij ons begon als een leuk bijproduct voor onze winkel is inmiddels uitgegroeid tot een van de best lopende verzorgingsproducten uit onze Chagrin Valley lijn. We hebben veel positieve reacties gekregen van onze klanten. Heel hartelijk dank voor al jullie terugkoppelingen!

 

Een wereld van verschil tussen chemische flesshampoos en zeep voor je haar

Zepen voor je haar van Chagrin Valley worden met zorg en liefde vervaardigd door Ida die de recepten bedenkt en de zepen met de hand vervaardigd samen met haar familie. Elke zeep heeft 100% natuurlijke ingrediënten. De zepen met oliën, boters, kruiden en verse ingrediënten zijn zo samengesteld, dat er wel voor elk haartype fijne zepen te vinden zijn.
Zo gebruiken wij zelf alle 8 zepen voor Droog haar (ze zijn allemaal fijn met een net iets andere werking) en geen eentje valt ons tegen! De een voedt iets meer, de ander krijgt je haar wat meer volume van, maar bij echt geen een hebben we zoiets van: he nee! Maar we gebruiken we ook een aantal uit de categorie Zeep voor je haar voor Volume.

haarzeep van Chagrin Valley: Honey Beer Egg

Dit is één van de zepen voor je haar voor droog haar! Het was de eerste zeep die ik voor mijn eigen haar heb geprobeerd. Honey Beer Egg behoort nog steeds tot mijn lijst van favoriete haarzepen! Naspoeling met natuurazijn of appelzijn geeft zijdeachte, schone en glanzende haren. Klik op het plaatje: OVERZICHT ALLE HAARZEPEN VOOR DROOG HAAR

 

Ervaringen en Vragen van klanten tot nu toe

 

Waarom voelt mijn haar nu wel zacht, schoon, glanst het als een spiegel? Voelt mijn hoofdhuid nu wel fris en gezond?

 

Zacht: omdat in de zepen van Chagrin Valley alleen maar zeer hoge kwaliteit (biologische en koudgeperste) oliën en boters worden gebruikt, biologische etherische oliën, verse ingrediënten en bio kruiden en de verhoudingen precies goed zijn.

 

Schoon: door verzeepte oliën en boters al dan niet met etherische oliën wordt je haar schoon zonder het evenwicht van je talgproductie te verstoren. Chemische shampoos leggen siliconen en parabenen om je haar heen. Dat is ook wel nodig, omdat SLS (Sodium Laureth Sulfaat) de talgproductie wel verstoort. Zonder al de siliconen en parabenen zou je haar een grote pluizebol zijn! Bah!
Als je eenmaal je haren hebt gewassen met zeep voor je haar, voelt je haar heel anders. Niet meer zo kunstmatig zacht, maar gewoon echt zacht, zoals haar hoort te voelen.

 

Glanzend als een spiegel: die verzeepte oliën en boters laten je haar glanzen. Daarbij zorgt de azijnspoeling ook nog eens voor het wegspoelen van zeepresten en mineralen in hard water en het sluiten van de haarschubben. Extra glanzend haar is het resultaat.

 

Hoofdhuid fris en gezond: chemische shampoos bevatten een agressieve stof die werkelijk alle natuurlijke vetten uit je haar en van je hoofdhuid verwijdert. Deze stof is initieel ontwikkeld om het vet van garagevloeren te verwijderen (SLS). Een beetje vet heeft elke hoofdhuid nodig om gezond te blijven. Als reactie op het totaal ontberen van talg op de hoofdhuid produceren de talgklieren juist meer talg. Een gevolg is dat je ELKE DAG je haar moeten wassen wegens een hoofdhuid die snel vet is. Vaak zie je ook dat je een soort van roos krijgt bij gebruik van ‘normale’ shampoo. Je hoofdhuid vindt chemische shampoos niet fijn. Ook een veelgehoorde terugkoppeling van onze klanten is dat ze zo’n jeuk hebben van hun shampoo. Na het gebruik van zeep voor je haar schrijven ze ons: ik heb eindelijk geen jeuk meer op mijn hoofd! Geweldig toch!
Ik hoef niet meer elke dag of om de dag mijn haar te wassen
Nee, is dat echt zo? Ja !! Wat een heerlijkheid, om niet elke dag je haar te moeten wassen omdat je hoofdhuid stinkt en vet is (en de rest van je haar droog, laten we dat vooral niet vergeten! Dit is gewoon abnormaal! We zijn gewend geraakt om elke dag of minstens 1 keer per 2 dagen ons haar te wassen. We zijn het als normaal gaan ervaren. Ja want je hoofdhuid wordt nu eenmaal snel vet. Nee het is NIET normaal om je haar zo vaak te wassen. Chemische shampoos bevatten een heleboel talg verwijderende chemische stoffen die veel te agressief zijn om je hoofdhuid en haar schoon te maken. Ida zegt: deze stoffen zijn mooi om je afwas mee te doen, maar niet om je haren mee te wassen. Ik geef haar groot gelijk.

 

Laura's haren zijn gewassen met zeep voor je haar van Chagrin Valley: Rosemary Mint.

Laura een van onze klanten heeft haar donkere dikke haar 2 x geverfd met Henna uit Jemen en ze gebruikt een haarzeep uit categorie Zeep voor je haar voor Nieuwelingen: Rosemary Mint. KLIK OP HET PLAATJE VOOR EEN OVERZICHT VAN ALLE ZEPEN UIT DE CATEGORIE: ZEEP VOOR NIEUWELINGEN

 

 

5% zegt: “Ik heb toch last van vet, stug, touwig en/of droog haar na het wassen met de zeep voor je haar. Hoe kan dat nou?”

95% van alle mensen die overstappen op zeep voor je haar, ervaren bij de eerste keer wassen al glanzender, zachter en schoner haar. Na 3x keer wassen is het haar helemaal schoon en glanzend, een Wereld van Verschil met chemische flesshampoos!

Wanneer na 1 tot 3 keer wassen met de haarzeep het eerste succes uitblijft, blijkt dat in bijna alle gevallen te liggen aan te weinig gebruik van (appel)azijn of de verkeerde verhouding tussen azijn en water. Je verwacht mooi, glanzend, gezond en schoon haar en wat krijg je? Vettig haar dat aanvoelt als touw! Nou, mooie haarzepen zeg !

Stug, vet haar en / of haar dat aanvoelt als touw na het wassen met zeep voor je haar komt bij 9 van de 10 gevallen komt door te weinig azijngebruik of teveel water in de water-azijn naspoeling.

Even een korte achtergrond om je begrip van natuurlijke zeep te vergroten. Zeep voor je haar van Chagrin Valley bevat geen chemische stoffen om de zeepresten te verwijderen. Bij flesshampoos (chemische) is er al een chemische stof toegevoegd die ervoor zorgt dat vloeibare shampoo goed uitspoelt in combinatie met hard water. Natuurlijke zeep heeft dat niet, dus een lichtzure vloeistof (bijvoorbeeld appelazijn, natuurazijn of Amla, alle drie met water gemengd) is nodig als naspoeling als je in een land woont met hard water. Er zijn landen in de wereld waar men geen zure vloeistof nodig heeft. In die landen spoelt de zeep prima uit zonder naspoeling.

 

Zepen voor vet haar van Chagrin Valley

Als je op zoek bent naar een zeep voor je haar in de zomer, een seizoen waarin je hoofdhuid door zweet en talg sneller vet wordt, kijk dan in onze categorie Haarzeep voor Vet haar. Deze zepen voor je haar drogen de hoofdhuid niet uit. KLIK OP DE FOTO EN ZIE ALLE ZEPEN VOOR VET HAAR

 

Waarom blijven de zeepresten in het haar hangen?

Omdat we in Nederland hard (lees: mineraalrijk) water hebben. De zeepresten gaan een verbinding aan met de mineralen in het harde water. Gevolg: zeepresten en mineralen blijven achter de openstaande haarschubben steken en blijven in het haar plakken, ook al spoel je de zeep voor je haar nog zo goed uit. Bij chemisch geverfd haar zijn er nog meer openstaande en /of beschadigde haarschubben. Dus blijven er ook meer zeepresten achter. Gevolg: na elke wasbeurt met de haarzeep voelt je haar vettig en/of stug aan bij onvoldoende azijn. En dat wordt steeds erger. Je eerste neiging kan dan zijn om je haar dan elke dag te gaan wassen, omdat het zo vettig is. Of dat je denkt dat je de verkeerde haarzeep hebt gekozen. Niets lijkt dan te werken.

Chagrin Valley spreekt in dit geval van een zogenaamde built-up: elke keer nadat je het haar met de zeep hebt gewassen en je te weinig azijn hebt gebruikt, krijg je steeds vetter en stugger haar.
Dus als je dit herkent, wees dan gerust: meer azijn zal je helpen de zeepresten goed uit te spoelen en ook jij zult schoon, glanzend, gezond en zacht haar ervaren dat je niet elke dag hoeft te wassen.

 

Zeep voor je haar tegen roos

Als je chemische shampoos bent gewend, kan het zijn dat je denkt dat je roos hebt! Vaak is je hoofdhuid gewoon uitgedroogd en je talgproductie uit balans. Lees meer op de Pagina: Haarzeep tegen roos. KLIK OP HET PLAATJE VOOR ALLE ZEPEN TEGEN ROOS

Wat voor naspoelingen zijn er allemaal?

 

Natuurazijn: gemaakt van tarwe. Verwijdert de zeepresten-mineralen effectief en sluit de haarschubben.
Appelazijn: gemaakt van appel. Appelazijn is iets milder qua geur en werking.
Amla: Ayurvedisch fruitpoeder uit India. Amla bevat veel vitamine C, is ook lichtzuur en kan als alternatief voor azijn worden gebruikt. Amla sluit net als azijn de haarschubben en verwijdert zeepresten.
Let op: als je net begint met de natuurlijke haarzeep of sterk gekruld haar hebt, dan is Amla minder geschikt. Gebruik dan uitsluitend azijn.

Andere naspoelingen worden momenteel nog door ons onderzocht. We houden je op de hoogte.

 

Advies hoeveelheid azijn en verhouding azijn-water

Ieder mens is verschillend. Dat geldt ook voor je haar en je hoofdhuid. Zo zijn er mensen met veel talgproductie, mensen met beschadigd haar waar de haarschubben van open staan. Mensen met kort of lang haar, chemisch geverfd of niet. Kortom, De onderstaande hoeveelheden moet je zien als richtlijn. Merk je dat je haar vettig of touwig is na een paar keer wassen, probeer iets meer azijn te gebruiken.
Let ook op de verhouding azijn-water. De juiste hoeveelheid azijn, maar aangevuld met teveel water geeft ook onvoldoende resultaat.
Verhouding azijn-water (15-20% op een ruime hoeveelheid spoelwater)

Genoemde hoeveelheden zijn indicatief en kunnen worden aangepast indien gewenst:
• Voor kort haar: 30 ml. natuurazijn en 150 ml. warm water
• Voor mediumlang haar: 60 ml. natuurazijn met 300 ml. warm water
• Voor lang en dik haar: 80 ml. natuurazijn met 400 ml. warm water

 

Van Appelazijn meer nodig!

Appelazijn heeft een iets hogere (dus minder zure) PH-waarde. Appelazijn is milder voor je haar. Het gevolg is dat je wel iets meer moet nemen van appelazijn dan van natuurazijn. Ongeveer een derde meer appelazijn dan bovenvermelde aanbevelingen.

 

haarzeep voor een gezonde hoofdhuid.

KLIK OP HET PLAATJE VOOR ALLE ZEPEN TEGEN HAARUITVAL. Samengesteld met speciale oliën, boters en biologische kruiden om haarverlies te minimaliseren en een gezonde hoofdhuid te krijgen.

Hoe precies moet ik de azijnspoeling gebruiken?

Je wast je haar met één van de natuurlijke zepen van Chagrin Valley. Nadat je de zeep goed met warm water hebt uitgespoeld, giet je het azijnmengsel (water-azijn in een koffiebeker) over je haar. Je hoofd tijdens het gieten goed achterover houden, zodat het azijnmengsel niet per ongeluk in je ogen terecht komt. Zacht inmasseren tijdens het gieten. Daarna 1 minuut laten intrekken (zoals een conditioner). Daarna goed uitspoelen. Zodra je haar gedroogd is, ruik je helemaal geen azijn meer gelukkig :-)

 

Amla ook een prachtige manier om je haarzeepresten/mineralen uit je haar te wassen

Recentelijk hebben we Amla ontdekt. We lazen dat het fruitpoeder een PH waarde heeft tussen de 5 en 6. Ongeveer hetzelfde als azijn. Dus theoretisch zou Amla ook geschikt moeten zijn om de zeepresten uit het haar te verwijderen.
We zijn gaan experimenteren en ja hoor, ons vermoeden klopte: Amla verwijdert ook prima de zeepresten en mineralen uit je haar.
• Hoe werkt het: Gebruik Amla in plaats van azijn om je haar na te spoelen na het wassen met haarzeep: Doe een halve eetlepel voor kort haar en 1,5 eetlepel voor lang haar in een koffiebeker (hoe korter je haar, hoe minder Amla). Voeg warm water toe. Goed roeren en 5-10 minuten laten staan. Zodra je je haar hebt gewassen met de haarzeep (en uitgespoeld), giet je de Amla-water mix over je haar heen. Laat vijf intrekken. Héél goed uitspoelen! Resultaat nadat je haar is opgedroogd: zijdezacht, schoon, glanzend en dikker lijkend haar.
Dus:
• Voor kort haar: ½ eetlepel in een koffiebeker, aangevuld met warm water
• Voor mediumlang haar: 1 eetlepel Amla in een koffiebeker, aangevuld met warm water
• Voor lang haar: 1,5 eetlepel Amla in een grotere beker, aangevuld met warm water

Let op: als je net begint met de natuurlijke haarzeep of sterk gekruld haar hebt, dan is Amla minder geschikt. Gebruik dan uitsluitend azijn.

 

Zepen voor je haar voor meer volume

Het dikke haar van mijn vriend Hen(rie) die de Olive Babassu zeep fijn vindt. Hij gebruikt Amla (1 el) met water als naspoeling afgewisseld met natuurazijn. Klik op het plaatje voor de haarzepen om meer volume in je haar te krijgen: voedende zepen die je haar niet verzwaren. PS: die witte, niet gepigmenteerde lok had hij al vanaf dat hij baby was :-D

 

Als je eenmaal haarzeep gewend bent en je hebt de slag te pakken, wil je nooit meer terug naar chemische shampoos. Je haar voelt zo anders aan, zo zacht en schoon, zoals haren horen aan te voelen!

Wil je nog meer lezen over de fantastische haarzepen van Chagrin Valley: Lees de Haarzeep Veelgestelde Vragen

Wil je alle haarzeep trials van Chagrin Valley zien: Alle haarzeep Trials
Alle trials verkopen wij ook als hele zepen (wegen ongeveer 160 of 200 gram!). Dat is wij wat pas noemen: een HAARZEEP! Alle hele haarzepenMijn speurtocht naar fijne haarborstels deel 2 Sluitband Louise: een unieke herstelband voor na je bevalling
Mijn speurtocht naar fijne haarborstels deel 2
Sluitband Louise: een unieke herstelband voor na je bevalling

Reacties op “Zeep voor je haar”


  1. Haar zepen zijn geweldig. Als ik met vakantie ga neem ik altijd een zeep mee. Nooit problemen met de gasten van de security. Want het is geen vloeistof dus mag in je handbagage.
    Wij reizen met alleen handbagage. Ook geen gelek etc op reis met je zeep. Ik heb last van sles/sls en ik verdraag deze shampoo’s niet met deze stof erin. Daarom gebruik ik de zeepshampoo’s altijd. Omdat op vakantiebestemming het vaak moeilijk is om een shampoo te vinden zonder sles/sls. Ideaal dus deze zepen voor vakantie.

Antwoord